портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Черговий семінар-нараду з представниками об’єднаних територіальних громад провели у Краматорську

Опубліковано 29 серпня 2019 року, 15:58 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

28 серпня на базі медіа-центру РТРК «Регіон-Донбас» спеціалістами структурних підрозділів облдержадміністрації проведено семінар-нараду з представниками об’єднаних територіальних громад з питань подальшого розвитку .

Організатором проведення заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації. Метою зустрічі стало підвищення потенціалу управлінських громад у сфері соціально захисту населення та житлового господарства  на місцях.

Розпочинаючи семінар представники служби у справах дітей Терещенко Ганна Валеріївна та Бандуріна Тетяна Анатоліївна довели до відома громад інформацію про соціальний захист дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Також спеціалісти звернули увагу присутніх на зміни до Закону України «Про охорону дитинства» від 26 квітня 2001 року № 2402-ІІІ.

Пермінова Світлана Миколаївна начальник відділу соціального захисту населення та реабілітації осіб з інвалідністю департаменту соціального захисту населення роз’яснила учасникам питання стосовно забезпечення реабілітаційними заходами особам з інвалідністю. Зокрема надання відповідній категорії громадян технічних та інших засобів реабілітації.

Заступник начальника відділу організації призначення субсидій департаменту соціального захисту населення Александрова Світлана Василівна доповіла присутнім про порядок надання населенню житлових субсидій.  В ході доповіді було акцентовано увагу на основних проблемних питаннях щодо оформлення житлових субсидій.

Печка Ірина Іванівна начальник відділу методологічного забезпечення департаменту інформаційної та внутрішньої політики розповіла про важливість впровадження європейських принципів у сфері житлового господарства та необхідність енергозбереження.

Про Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року затверджену постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 року № 435 «Про затвердження Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року» розповів представник департаменту розвитку базових галузей промисловості Гоптар Олексій Петрович.

Усі учасники заходу мали можливість поспілкуватися, обмінятися досвідом, обговорити проблемні питання, з якими стикаються спеціалісти ОТГ. Кожен із присутніх отримав безцінну інформацію та роз’яснення щодо проблемних питань.