портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дайджест новин щодо підтримки міжнародною спільнотою Донецької області у квітні 2024 року

Опубліковано 06 травня 2024 року, 16:48 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

Допомога міжнародної спільноти надавалась протягом квітня 2024 року мешканцями Донецької області. Від міжнародних партнерів отримано підтримку за наступними напрямками:

Забезпечення функціонування критичної інфраструктури

В рамках проєкту «Фонд «ПАРТНЕРСТВО ЗА СИЛЬНУ УКРАЇНУ» доставлено 4 потужних генератори (122 кВт та 241 кВт) для потреб Донецької області, а саме 3 генератори для КП "Компанія "Вода Донбасу" та 1 – для Лиманської міської територіальної громади. Це дозволить підвищити спроможність громад протистояти викликам, допоможе пройти наступний опалювальний період та забезпечити водопостачання навіть в умовах блекаутів.

Регіональним офісом міжнародної співпраці налагоджено роботу з Федеральним агентством з технічної допомоги Федеральної Республіки Німеччина (THF). Досягнуто домовленості щодо надання у 2024 році допомоги Донецькій області у вигляді обладнання загальною вартістю 3,222 млн Євро.

За логістичного сприяння БО БФ «Янголи спасіння» до області вже доставлено:

наметові печі "гарматні печі" – 120 од. (Бахмутьська, Сіверська, Торецька, Новогродівська громади, ОКП «Донецьктеплокомуненерго», КП «Компанія «Вода Донбасу»);

масляні нагрівачі – 20 од.;

електрогенератори 165 кВА – 4 од. (Слов’янська, Добропільська, Бахмутська громади);

електрогенератори 70 кВА – 4 од. (Соледарська, Бахмутська, Добропільська громади);

спецодяг – 1000 од., спецрукавиці – 1500 од., захисні робочі черевики – 1000 од. (ОКП «Донецьктеплокомуненерго», КП «Компанія «Вода Донбасу»).

Відновлення та консервація пошкодженого житла

Завдяки плідній співпраці гуманітарного штабу Покровської МВА з Global Empowerment Mission (GEM) отримано чергову партію віконних конструкцій для відновлення житлових приміщень, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів. 149 вікон будуть встановлені в різних частинах міста Покровськ. Благодійники зазначають, що віконні конструкції відзначаються високою тепло- та звукоізоляцією.

Швейцарською міжнародною гуманітарною організацією HEKS EPER за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) надано постраждалим від ворожих обстрілів мешканцям м. Добропілля 100 будівельних наборів для швидкого ремонту пошкодженого житла. Кожне домогосподарство отримало: армований пластиковий брезент, прозору поліетиленову плівку, дерев'яні бруси, цвяхи, листи ОSB, рейки, теплоізоляційні плити, монтажну піну, молоток та пилку.

Представниками БО БФ «Янголи спасіння» доставлено та роздано домогосподарствам м. Добропілля будівельні набори від УВКБ ООН для часткового відновлення пошкодженого майна. Всього до міста було доставлено: 500 листів OSB та 250 м пластикової плівки TPS. Крім того, БО БФ «Янголи спасіння» була направлена бригада будівельників для екстреного реагування і допомоги людям вразливої категорії.

Забезпечення наборами гігієни та непродовольчими товарами

В м. Новогродівка видано гігієнічні набори для родин з дітьми до 3 років. Підгузки, дитячі шампуні та інші дитячі гігієнічні засоби отримали 30 родин. Видача наборів відбулась в рамках проєкту, що реалізується БФ “БО «Карітас Маріуполь», за підтримки Caritas Norge та фінансування норвезької урядової агенції Norad.

ГО «Проліска» продовжує докладати зусилля для підтримки тих, хто потребує допомоги під час ліквідації наслідків ворожих обстрілів: 120 теплих ковдр отримали домогосподарства м. Добропілля і 100 ковдр – м. Покровська.

Забезпечення освітнього розвитку дітей

БО "БФ "Карітас Краматорськ", розпочав реалізацію проєкту “ПРОСТІР, ДРУЖНІЙ ДО ДИТИНИ» в Олександрівській селищній територіальній громаді. Це безпечний простір, де на дітей та підлітків чекають цікаві заходи для розвитку, корисного та веселого проведення вільного часу. В пріоритетах його роботи соціально-психологічна допомога дітям та їх батькам, особливо з найбільш вразливих категорій, у першу чергу це багатодітні сім’ї, родини військовослужбовців та загиблих, батьки-одинаки, сім’ї у складних життєвих обставинах, діти ВПО. Впоратися із наслідками стресових і травматичних подій їм допомагатимуть соціальний педагог, аніматор та психологи.

Підтримка освіти на Донеччині є вкрай важливою в умовах виключно онлайннавчання. Нові гаджети значно розширять можливості учнів, дозволяючи їм здобувати якісну освіту, попри будь-які обставини. Заклади середньої освіти у Покровській територіальній громаді отримали 24 хромбуків Lenovo від відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації «Представництво Save thе Сhildren в Україні». Ці пристрої будуть використовуватися для організації дистанційного навчання.