портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дайджест новин щодо підтримки міжнародною спільнотою Донецької області у лютому 2024 року

Опубліковано 11 березня 2024 року, 16:41

На жаль, з початку поточного року значно збільшилась кількість ворожих обстрілів у Донецькій області, що призводить до погіршення гуманітарної ситуації та зростанню кількості руйнувань житла, об’єктів критичної і соціальної інфраструктури. В цих умовах підтримка міжнародної спільноти є важливим механізмом вирішення проблем. У лютому 2024 року допомога міжнародних партнерів здійснювалася за різними напрямками:

відновлення та консервація пошкодженого житла:

  • БФ «Янголи Спасіння» за фінансування УВКБ ООН оперативно надано ремонтні набори для консервації пошкоджених домівок і часткового відновлення пошкодженого майна. Зокрема, у лютому доставлено 2378 домогосподарствам в Удаченській, Селидівській, Сіверській, Миколаївській, Костянтинівській, Курахівській, Покровській Іллінівській, Мирноградській, Торецькій, Краматорській, Новогродівській, Великоновосілківській, Слов’янській, Гродівській, Дружківській, Добропільській територіальних громадах 1453 наборів та 29066 од. будівельних матеріалів (листи OSB, тарпаулін, плівка TPS).
  • Данською радою у справах біженців (DRC) в рамках проєкту в межах цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу надано 130 мешканцям Дружківської громади, чиї домівки зазнали пошкоджень через обстріли, набори для екстреного ремонту своїх осель.

ГО «Проліска» від UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні 110 мешканців міста Селидове, чиє житло було пошкоджено, отримали гуманітарну допомогу у вигляді непродовольчих товарів першої необхідності.

З метою запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання допомоги постраждалому населенню, проведення невідкладних відновлювальних робіт завдяки Проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI-4) здійснено поповнення матеріального резерву Донецької області 4000 л дизельного палива та 6000 л бензину А 95, що дозволить в найкоротші строки вирішувати логістичні питання та забезпечить безперебійну роботу спеціалізованої техніки.

ремонт об’єктів водопостачання:

 КП «Компанія «Вода Донбасу» отримала вкрай важливу для своєї виробничої діяльності допомогу від міжнародних партнерів, а саме 2 одиниці автомобільної техніки. Державне агентство стратегічних резервів Польщі (RARS) за фінансової підтримки уряду Норвегії (Norwegian Directorate for Civil Protection — DSB) передало підприємству пікап Mitsubishi L200 та спеціалізований автомобіль з маніпулятором Mercedes Sprinter 313 CDI. Цей транспорт допоможе працівникам підприємства діставатись до віддалених населених пунктів, оперативно проводити ремонтні роботи та усувати наслідки ворожих обстрілів.

У лютому цього року в ході обстрілів зазнала пошкоджень фільтрувальна станція в м. Краматорськ. З метою вирішення проблеми та забезпечення мешканців міста водою Міжнародний комітет Червоного Хреста в Україні доставив 40 тон засобів для дезінфекції води, обладнання та матеріали для відновлення роботи фільтрувальної станції.

В рамках проєкту «Невідкладне реагування на війну в Україні», який реалізовано МБФ «Карітас України» та БФ «Карітас Маріуполь» у співпраці та за фінансової підтримки міжнародної організації Cordaid, встановлено нове фільтрувальне та насосне обладнання на існуючих об'єктах водогонів Покровського району та облаштовано приміщення для насосної станції в місті Новогродівка. Роботи тривають, очікується надходження насосів для подальшого запуску системи водопостачання.

підтримка медичних закладів області: 

МКЧХ передано медичне обладнання до КНП “Мирноградська центральна міська лікарня” на Донеччині для лікування поранених пацієнтів, евакуйованих з лікарні у м. Селидове, яка була серйозно пошкоджена внаслідок бойових дій.

БФ «Янголи спасіння» поставлено 3 генератори 7кВт КНП «Добропільська лікарня інтенсивного лікування» та 1 генератор 7 кВт КНП «Інфекційна лікарня м. Костянтинівка»

заходи для проходження зимового періоду:

ГО «Проліска» за підтримки УВКБ ООН надано наступну допомогу мешканцям:

Покровської громади – набори з непродовольчими товарами у вигляді матраців, подушок, ковдр, рушників, постільної білизни, посуду, термосів, сонячних ламп, каністр для 41 особи.

Костянтинівської громади - гуманітарну допомогу для 22 постраждалих від ворожих обстрілів родин у вигляді непродовольчих товарів – теплих ковдр, постільної білизни, подушок, сонячних ламп, каністр для питної води та інших необхідних у побуті речей.

За сприяння ГО «Аваліст» спільно з CARE FOR UKRAINE триває робота із забезпечення жителів Покровської громади брикетами для опалення приватних домогосподарств. У рамках проєкту «Швидке реагування на сході та півдні України» допомогу у вигляді брикетів (2 тони палива) отримали 375 родин з дітьми.

забезпечення соціальним транспортом:

У Святогірській громаді Краматорського району продовжують роботу соціальні маршрути від БО «БФ «АДРА України». Мешканці прифронтової громади мають змогу безкоштовно дістатися до соціальної інфраструктури м.Слов’янськ (медичні заклади, банки, продовольчі магазини, державні установи, поштові відділення тощо) . З 2022 року такою можливістю скористались вже понад 4 тис. осіб.

З січня поточного року на Донеччині почав працювати ще один соціальний маршрут, який ГО «Проліска» відкрила для мешканців 8 сіл, які вже два роки не мали транспортного сполучення та не могли розв’язувати нагальні питання у районному центрі – м. Добропілля. Даний рейс організований Гуманітарною місією «Проліска» в рамках проєкту «Транспортування людей до послуг, послуг до людей та евакуація» за підтримки Гуманітарного фонду для України UHF/ УКГС ООН/OCHA Ukraine. Безоплатний соціальний автобус курсує за маршрутом с. Кам’янка – с. Юр’ївка – с. Шилівка – с. Гуліве – с. Мирне – с. Василівка – с. Новоолександрівка – с. Новогришине – м. Добропілля один раз на тиждень за встановленим графіком, згідно з яким люди мають змогу відвідати аптеки та лікарні, адміністративні та банківські установи, купити продукти харчування та необхідні речі, відвідати родичів та повернутися додому того ж дня.