портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дайджест розважальних новин: які заняття проходять у хабах Донеччини?

Опубліковано 14 травня 2024 року, 13:12 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Протягом тижня гуманітарні штаби, хаби та центри Донеччини, які розташовані за межами області, провели низку культурно – просвітницьких та розважальних заходів для відвідувачів з числа внутрішньо переміщених осіб.

Культурний хаб «Донеччина» у м. Київ - розважальна програма для дітей «Орел і Решка» з нагоди відзначення Дня Європи, творчі майстер-класи з виготовлення листівки, проєкт «Школа героїв», арт-терапія для дорослих, пізнавальна та весела абетка анімаційного малювання, музичне заняття, дудл-арт, перегляд мультфільмів для дітей та кінострічки для дорослих.

Освітній хаб «Донеччина» у м. Київ – заняття «Ще раз про наголошування слів: культура правильної вимоги», «Захист учасників і жертв війни під час збройного конфлікту за Міжнародним гуманітарним правом».

Центр підтримки ВПО Краматорського району «МиРазом» у м. Дніпро - заходи до етно-культурного проєкту «Дні української культури»: інтерактивний захід «Повір’я», виготовлення маків із фоамірану.

Консультативно-координаційні центри підтримки населення Бахмутського району «Бахмутський район єднає»:

м. Київ – зустріч ветеранів війни і праці Бахмутського району;

м. Вінниця – перегляд ліричної комедії «Клуб самотніх сердець», відвідування концертної програми «The Best Europefn Songs», відвідування планетарію.

Центри підтримки бахмутян «З Бахмутом у серці»:

м. Дніпро – захід до святкування Дня Європи (перегляд відео, інтелектуальна вікторини, флешмоб «Танок єднання»);

м. Одеса – фоточелендж «Пам'ять єднає покоління»;

м. Полтава – відвідування концертної програми «Україна – Євробачення», вистави «Чарівник країни Оз»;

м. Харків – захід до Дня матері.

Соціально-психологічні хаби Торецької громади:

м. Черкаси – книжкова виставка-вікторина «Європа на твоїх долонях»,  майстер-клас «Квіти для матусі», конкурс малюнків на асфальті», «Моя - матуся найкраща»;

м. Київ – захід з вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, підготовка до акції «Вишиваю волю. Вишиваю долю», зустріч «Подаруймо мамі світ добра»;

м. Дніпро – майстер-клас «Подарунок для матусі», виготовлення прикрас з фоамірану «Відкрий Європу для себе», тематичний захід «День Європи в Україні», майстер-клас «Вітальна листівка до Дня матері», консультації по підготовці до НМТ, заняття з англійської мови «Mother Day»;

м. Хмельницький – майстер-клас «Вітальна листівка для матусі», інформаційна година «Пізнаємо Європу разом».

Центри «ЯМаріуполь»:

м. Одеса – лекція «Маріуполь у роки Другої світової війни»;

м. Вінниця – відвідування музею, екскурсія «Ставки Гітлера «Вервольф»; складання мапи Європи, кулінарний майстер-клас;

м. Кропивницький – створення власних ескізів морського пейзажу;

м. Запоріжжя – захід про мінну безпеку;

м. Рівне – лекція про феномен української культури, її спадщина та козацтво; лекція «Історія Польського королівства», відвідування концерту «Польські пісні»;

м. Хмельницький – тематична лекція «Невідома Друга світова війна», майстер-клас з виготовлення червоних маків, заняття про прапори країн;

м. Черкаси – тематична лекція, присвячена Другій світовій війні, відкриття інформаційного куточка Ірландії;

м. Дніпро – перегляд відеоролику про життя у різних країнах;

м. Львів – інформаційна година до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом, участь у фестивалі «Традиції українського роду»;

м. Київ  - відвідування музею Другої світової війни, інтерактивні подорожі до Латвії та Чехії, захід щодо вшанування грецьких традицій.

У всіх центрах «ЯМаріуполь» вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні (мирні акції, хвилини мовчання, дарували перехожим червоні маки).

Гуманітарні хаби «Наш Краматорськ. Ми разом все подолаємо» у м. Київ та м. Дніпро - освітні заходи для дітей: заняття з підготовки до школи, заняття з живопису, ліплення глиною, творчі майстер-класи, заняття з української мови (підготовка до НМТ).

Центр підтримки ВПО Волноваського району «Пліч-о-пліч» у м. Полтава – відвідування інтерактивного етнографічного заходу «Вишивана історія».

Гуманітарний ХАБ Очеретинської ТГ в м. Кам’янське – тематичний захід до Дня матері.

Штаб з питань надання гуманітарної допомоги Світлодарської МВА у м. Решетилівка – конкурс дитячих творчих робіт до Дня матері.

Гуманітарний центр Часовоярської громади «Мій Часів Яр» м. Київ – тематична година «Європа починається з тебе», виставка творчих робіт «Україна – серце Європи», захід «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього».

Разом ми - сила, подолаємо будь-які труднощі!