портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Данія зацікавлена у реалізації великих проєктів у Донецькій області

Опубліковано 02 жовтня 2019 року, 14:43 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Данія зацікавлена у розробці та фінансуванні великих інфраструктурних проєктів у Донецькій області, які зможуть значно вплинути на стан навколишнього середовища та якість водозабезпечення населення регіону. Про це під час зустрічі з керівництвом Донецької облдержадміністрації заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія в Україні Рубен Мадсен.

«Урядові програми підтримки Данії оперують доволі великими сумами коштів. Ми дуже хочемо надати допомогу Донецькій області, але не можемо фінансувати комерційні проєкти. Тому ми дуже зацікавлені у розробці спільних програм з поводження з відходами та покращення водозабезпечення населення регіону. Ми плануємо вивчити ці напрямки та визначити пріоритети у подальшій спільній роботі», - заявив він.

Перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз наголосив, що питання водозабезпечення дуже гостро стоїть для багатьох міст області.

«Єдине джерело чистої питної води у області – це ріка Сіверський Донець. Через особливості конструкції магістральних водогонів та каналів нерідко у містах, наближених до лінії розмежування, виникають суттєві перебої у подачі води для населення та підприємств. Альтернативні джерела води не завжди можна задіяти для вирішення цієї проблеми, тому забезпечення якісної роботи каналу «Сіверських Донець – Донбас» є для нас вкрай важливим. Ми розробляємо комплекс заходів для покращення водозабезпечення, і додаткові ініціативи допоможуть нам швидше реалізувати цей проєкт», - підкреслив Ігор Мороз.

Під час зустрічі також були розглянуті питання попередньої співпраці між урядами Данії та України, а також плани подальшої співпраці. Рубен Мадсен висловив зацікавленість бізнесу та уряду Данії в участі у економічному форумі, який проходитиме у Маріуполі наприкінці жовтня. Ігор Мороз зазначив, що форум має стати майданчиком, на якому інвестори та спеціалісти зможуть випрацювати спільну стратегію розвитку області на найближчий час.