портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Декамерон» в Ужгороді: відбулась нова прем’єра Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь)

Опубліковано 19 березня 2023 року, 19:19 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) підготував справжню подію для театрального глядача. 19 березня 2023 року відбулась нова прем’єра «Декамерон» на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру (м. Ужгород), яку з нетерпінням чекали мешканці міста.

Над постановкою «Декамерон» працювала команда у складі відомого українського режисера Олега Мельничука, художника-постановника Іболі Орос та акторів театру. Сьогодні вони презентували глядачам сучасну інтерпретацію однойменних новел італійського класика Джованні Боккаччо.

Світовому шедевру, який зробив ім’я видатного італійця безсмертним, властива злободенність, адже в центрі твору – людина з її гріхами, труднощами, перемогами, спокусами, коханням, радістю, розчаруванням та надіями.

У виставі «Декамерон» жінки і чоловіки вимушені покинути власні домівки, аби врятуватися від біди, яка загрожує усій країні. Вони сідають в автобус і разом подорожують. Кожен з «мандрівників» розповідає життєві й актуальні історії, які в процесі розповіді всі учасники відтворюють засобами мистецтва. Так утворюється мандрівний театр, де персонажі Боккаччівської ренесансної новели набувають нових рис – рис сьогодення.

Вистава «Декамерон» – це не лише історія про зрадливих жінок, хтивих чоловіків та проблеми самосвідомості особистостей. Її коріння сягають значно глибше. Саме цілющі властивості мистецтва, терапевтична сила театру, природний актуальний гумор та, власне, життя, як воно є, виступили тим творчим базисом та ідейною метою у реалізації цієї постановки.

Гра акторів стала, як єдиний ансамбль, де кожен максимально розкривав свою роль, і був тут і «сміх і гріх», бо це ж комедія. Червоною лінією вистави звучала тема кохання, про яке сьогодні ми так багато говоримо, але існує дефіцит прояву цього почуття. Це і був головний меседж глядачам, що в дні війни ми маємо максимально з любов’ю ставитися одне до одного.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації