портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація Донеччини бере участь у бізнес-форумі «Зроблено в Україні»

Опубліковано 11 жовтня 2024 року, 19:16

У Києві в Мистецькому арсеналі відкрився бізнес-форум «Зроблено в Україні», який проходитиме 11 та 12 жовтня і є найбільшою бізнес-подією в Україні цієї осені.

Бізнес-форум «Зроблено в Україні» за участі Прем’єр - міністра проводиться з метою підтримки вітчизняних мікро-, малих та середніх підприємств у встановленні ділового партнерства, розширенні їхньої діяльності та покращенні конкурентних переваг.

Дводенний захід організований ПРООН в Україні у співпраці з Міністерством економіки України, Торгово-промисловою палатою України та Києво-Могилянською бізнес-школою у межах проєкту «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні» за фінансової підтримки Уряду Японії.

Делегацію з Донеччини очолив заступник голови облдержадміністрації Олександр Шевченко. Понад 20 підприємств та підприємців Донецької області представили свою продукцію на виставці-презентації, що проходить у Мистецькому арсеналі.

Заступник очільника області взяв участь у панельній дискусії «Долаємо впливи війни: стратегії для кризових, транзитних та «приймаючих» регіонів».

Він наголосив, що в умовах запеклих боїв, які відбуваються на Донеччині, область має чи не найбільший серед регіонів України обсяг руйнувань. Є міста, селища та села, що зруйновані повністю і просто перестали існувати.

«Зрозуміло, що все це не могло не вплинути на економіку. Сім тисяч суб’єктів господарювання, юридичні і фізичні особи-підприємці перемістилися до інших більш безпечних регіонів України. За попередніми розрахунками, збитки, отримані реальним сектором економіки склали понад 870 мільярдів грн, з них 832 мільярда - у галузі промисловості», - зазначив Олександр Шевченко.

Сьогодні на Донеччині є три основні стратегічні напрями діяльності, розповів представник Донеччини. Перший – це оборонний, другий - надання максимальної допомоги населенню у евакуації та облаштуванні на нових місцях тимчасового проживання, третій напрямок пов’язаний із забезпеченням життєдіяльності регіону, наскільки це можливо в умовах активних бойових дій.

Олександр Шевченко окремо відзначив роль іноземних донорів у життєдіяльності Донеччини, - їхня підтримка дозволяє вирішувати найбільш гості гуманітарні питання краю.

«Роби, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є - цей вислів якнайкраще описує роботу нашої команди, - наголосив заступник голови облдержадміністрації. - Донеччина протистоїть ворожій навалі, і ми маємо віру, що це протистояння завершиться нашою спільною Перемогою».