портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація Донеччини взяла участь в онлайновому марафоні «Час жіночого лідерства»

Опубліковано 09 березня 2021 року, 15:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Делегація Донецької області взяла участь у Всеукраїнському 8-годинному онлайновому марафоні «Час жіночого лідерства», організованому громадською експертною радою гендерних питань при Міжфракційному депутатському об’єднанні «Рівні можливості» у Верховній Раді України.

«Час жіночого лідерства» визнали найдовшим загальнонаціональним жіночим марафоном і внесли до реєстру рекордів України.

У межах марафону було проведено дискусію щодо викликів, які стоять нині перед жінками-лідерками з усіх регіонів України, перспективи консолідації зусиль у боротьбі з гендерною дискримінацією та сексизмом, пошуку необхідних інструментів для захисту і реалізації політичних прав жінок та розвитку жіночого лідерського потенціалу. 

Участь в онлайновому марафоні взяла делегація Донецької області, до якої увійшли представники Донецької облдержадміністрації, громадських об’єднань та жінки-лідерки Донецької області.

Тема жіночого лідерства є центральною для відзначення Міжнародного жіночого дня у 2021 році, як запропоновано ООН.  Захист політичних прав жінок, підтримка розвитку жіночого лідерства, зосередження уваги на підвищенні політичної культури та поінформованості громадян щодо теми гендерної рівності створюють умови рівного доступу жінок і чоловіків у суспільстві.