портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація від Донеччини взяла участь у роботі Українського Жіночого Конгресу «Шлях до відновлення: участь жінок на місцевому рівні»

Опубліковано 06 квітня 2024 року, 18:54 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

5 квітня делегація від Донецької області взяла участь у роботі Українського Жіночого Конгресу «Шлях до відновлення: участь жінок на місцевому рівні», який було проведено у м. Полтава.

В ході заходу, за участі представників органів влади національного та регіонального рівнів, місцевого самоврядування, громадських активісток та жінок-підприємиць, послів країн Великої Сімки, міжнародних організацій було проведено 3 тематичні сесії-обговорення на теми: «Лідерство жінок на місцях. Нові виклики для громад»; «Нові виклики для громадянського суспільства та участь жінок у житті громад»; «Економічна участь жінок у відбудові».

Під час виступу на сесії «Лідерство жінок на місцях. нові виклики для громад» начальник управління сімʼї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна розповіла, як приклади жіночого лідерства надихають на складну роботу в Донецькій області та ухвалення важких рішень. Зокрема, вона повідомила про організацію евакуації цивільних, оновлення відділів у військових адміністраціях та організацію роботи щодо запобігання та протидії насильству, релокацію комунальних закладів, які були на території області. Зауважила, що дуже важливо підтримувати активних жінок і конкурс Жінка Донеччини, який було проведено у 2023 році за підтримки міжнародної організації ООН Жінки є гарним прикладом цього. Також, повідомила важливість співпраці з громадськими та міжнародними організаціями та про плани роботи й започаткування нових ініціатив.

«Велика роль у цьому відіграють громадські організації, вони штовхають нас на нові проєкти», – наголосила Лілія Золкіна.

Український Жіночий Конгрес як суспільна платформа вбачає своєю місією і надалі забезпечувати майданчик для підсилення та адвокації надзвичайно важливих питань як на національному, так і на регіональному рівні. Вже восьмий рік поспіль продовжується робота над питаннями ґендерної рівності, щоб забезпечити належне визнання всіх зусиль жінок і чоловіків під час війни та у процесі повоєнної відбудови.

Посилання на відео з проведення сесії: https://www.youtube.com/watch?v=yVjTu7Gjs80 

Запис всього заходу: https://www.youtube.com/watch?v=kKeFuKto6t8