портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

День батька на Донеччині: щирість, єднання та повага до захисників

Опубліковано 16 червня 2024 року, 15:56 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

16 червня Україна відзначає День батька – молоде, але вже значуще свято, яке з 2019 року офіційно визнане на державному рівні. Цей день дарує чудову можливість висловити свою любов, повагу та вдячність найдорожчій людині – татові.

Хоча свято має лише п'ятирічну історію в Україні, його святкування вже має свої традиції. У цей день заведено проводити час з сім'єю, дарувати татам подарунки, зроблені власноруч, або просто щиро подякувати за їхню любов, підтримку та турботу.

Цього року День батька набуває особливого значення. Війна, яка йде на нашій землі, змусила багатьох батьків розлучитися зі своїми сім'ями, щоб захищати нашу свободу та незалежність. Їхня мужність, самовідданість та безмежна любов до своїх дітей – це те, що надихає та дає нам сили йти далі.

У територіальних громадах області до Дня батька було організовано різноманітні заходи: тематичні майстер-класи, виставки малюнків, фотовиставки та онлайн-флешмоби, а у Новогродівській територіальній громаді бібліотека для дорослих провела онлайн-презентацію книги «Як бути класним татом».

Молодь Донеччини долучилася до обласної акції «Підтримай батька», виготовивши сувеніри та написавши зворушливі листи для захисників.

З усіх територіальних громад області надійшло понад 80 посилок із смаколиками та подарунками для батьків, які боронять українські землі. Молодіжна рада Краматорська спільно з представниками громадської організації «Краматорське об'єднання волонтерів» зібрали святкові привітання та вручили їх нашим воїнам.

Особливої уваги заслуговує історія маленької Лізи Борисенко, яка надіслала зворушливий подарунок своєму татові, Сергію, не зазначивши місця його служби. Пошуки тривають, адже дівчинка щиро прагне, щоб її подарунок знайшов адресата й подарував йому тепло та любов.

Цьогоріч святкування Дня батька на Донеччині стало не лише днем щирих емоцій та сімейних зустрічей, а й днем єднання та поваги до тих, хто ціною власного життя захищає мир і спокій на українській землі.