портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

День Героїв Небесної Сотні: Донеччина вшановує пам’ять загиблих

Опубліковано 20 лютого 2023 року, 18:18

Сьогодні Донеччина вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, згадуючи полеглих за волю України. 

Так, у Слов'янську начальник міської військової адміністрації Вадим Лях та начальник міського відділу СБУ Євген Буря поклали квіти до пам'ятних дошок Героям Небесної Сотні Героям України (посмертно) Володимиру Рибаку та Юрію Дяковському.

У Мирнограді  за участі місцевої влади, представників трудових колективів, громадських організацій відбулося  покладання квітів до меморіальної плити «Борцям за волю України».

У Покровську меморіальний захід відбувся на Алеї Героїв, що розташована на центральному кладовищі міста. Участь у ньому взяли керівники Покровської МВА, правоохоронці, військовослужбовці, представники добровольчих формувань та громадськості. «Сьогодні ми вшановуємо українців, які стали першими героями російсько-української війни. Адже той Майдан фактично був першою битвою проти несвободи та російської окупації», - зазначив начальник військової адміністрації Сергій Добряк.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіалу Захисникам.  Біля пам`ятного знаку, присвяченого подіям Революції Гідності, запалили лампадку як символ вічної пам`яті борців за мирне та європейське майбутнє нашої держави.

У Шахівській сільській військовій адміністрації відбувся тематичний захід до Дня Героїв Небесної Сотні. Учасники  вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності та російсько-української війни хвилиною мовчання. А після цього учні та керівники Золотоколодязької ЗОШ поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам АТО в с.Золотий Колодязь.

А у Костянтинівці на площі біля школи мистецтв було встановлено інсталяцію «Герої не вмирають», до якої мешканці громади мали можливість покласти квіти та встановити лампадки.

Як повідомлялось раніше, у Світлому вшанували пам`ять Героя Небесної Сотні Володимира Наумова.