портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

День нульової дискримінації

Опубліковано 01 березня 2021 року, 08:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Щороку 1 березня у світі відзначається День нульової дискримінації, метою якого є об’єднання зусиль в боротьбі з цим явищем. Дискримінація широко поширена в світі - стать, національність, етнічна приналежність, сексуальна орієнтація або релігія можуть стати причиною різного роду дискримінації. Тільки в чотирьох з десяти країн світу рівна кількість хлопців і дівчат ходять в середню школу і в 75 країнах прийняті закони, які забороняють відносини між особами однієї статі.

День боротьби з дискримінацією або День нульової дискримінації свято засновано ООН. Стартом стала боротьба зі СНІДом і дискримінацією, пов’язаної з хворобою.

День боротьби з дискримінацією в 2021 році присвячений прийняттю заходів, спрямованих на припинення нерівності, пов’язаної з доходом, статтю, віком, станом здоров’я, професією, сексуальною орієнтацією, гендерною ідентичністю, расою, етнічною приналежністю і релігією, які продовжують зберігатися в усьому світі.

У звітах ООН згадується, що нерівність так чи інакше зачіпає близько 70% населення планети, що стає перешкодою на COVID-19, від якої найбільше страждають найбільш вразливі верстви населення.