портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

3 листопада - День ракетних військ і артилерії України

Опубліковано 03 листопада 2023 року, 11:55

Щороку 3 листопада відповідно до Указу Президента України від 31 жовтня 1997 року № 1215/97 «Про День ракетних військ і артилерії», відзначається День ракетних військ і артилерії України.

В умовах повномасштабного вторгнення Росії ці війська відіграють дуже важливу роль у протистоянні окупантам, які продовжують завдавати ударів по цивільному населенню та об’єктам критичної інфраструктури.

Кожного дня українські ракетні війська та артилеристи нищать ворожу техніку та захищають мирні українські міста, використовуючи сучасну техніку.

Завдяки навченості особового складу, застосуванню нових програмних продуктів та запровадженню автоматизованої системи управління вогнем наші артилеристи скоротили час знаходження підрозділів у районах вогневих позицій. Покращили ведення розвідки за допомогою нових технічних засобів: зменшили час реакції, але підвищили точність вогню і точність визначення установок.

За час російсько-української війни сотні військовослужбовців підрозділів ракетних військ і артилерії відзначені державними нагородами.

Щиро вітаємо українських артилеристів та ракетників з професійним святом і бажаємо нових перемог!