портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Денис Клюшников взяв участь у Другому щорічному українському форумі «Відновлення шахтарських громад України в умовах сьогодення»

Опубліковано 19 жовтня 2023 року, 18:18

Заступник голови облдержадміністрації Денис Клюшников взяв участь у Другому щорічному українському форумі «Відновлення шахтарських громад України в умовах сьогодення», який проходив 18-19 жовтня у м. Київ. 

Захід відбувся в рамках проєкту «Нова енергія – сприяння діалогу для сталого розвитку українських вугільних регіонів», за підтримки Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), спільно з Ініціативою для вугільних регіонів Західних Балкан та України.

Учасниками та спікерами заходу стали представники Верховної Ради України, Офісу Реформ Кабінету Міністрів України, Мінінфраструктури, представництва ЄС в Україні, облдержадміністрацій, шахтарських громад, благодійних організацій, громадських об’єднань, Світового банку, ЄІБ та ЄБРР тощо.

Захід був зосереджений на обміні думками між суб’єктами процесу комплексного відновлення з фокусом на трансформацію вугільних регіонів за трьома тематичними напрямами: економічна диверсифікація, кадровий потенціал та енергетичний перехід. 

Зокрема обговорили питання включення принципів справедливої трансформації до процесів відновлення українських громад; фінансування процесів відновлення з огляду на наявні програми та потенційні можливості; комплексного бачення щодо розвитку вугільних регіонів у контексті наявних ресурсів та пріоритетів подальшого соціально-економічного розвитку тощо.