портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Департамент економіки Донецької ОДА організував та провів онлайновий семінар для територіальних громад

Опубліковано 22 вересня 2021 року, 15:10 , Департамент економіки облдержадміністрації

Онлайновий семінар для територіальних громад Донецької області організував та провів  департамент  економіки Донецької облдержадміністрації сьогодні, 22 вересня.  

Під час заходу з представниками понад сорока громад ділилися досвідом спеціалісти низки структурних підрозділів облдержадміністрації, а саме  департаменту освіти і науки, управління культури і туризму,  управління фізичної культури та спорту,  а також управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання.  

Присутні дізналися про формування освітньої мережі в умовах децентралізації та освітньої реформи, використання освітніх субвенцій 2021 року, аналіз стану використання останніх по громадах.

Про роботу з пошуковими організаціями, облік пам’ятників, пам’ятних знаків, організацію роботи органів охорони культурної спадщини в територіальних громадах розповіли представники управління культури і туризму облдержадміністрації.

Також у процесі навчання слухачам презентували доповідь щодо стану та стратегічних напрямків розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області.

Наприкінці зустрічі йшлося про використання можливостей розвитку молодіжної, сімейної та гендерної політики територіальних громад шляхом залучення додаткових позабюджетних грантових ресурсів. Обговорено можливість залучення ресурсів державного бюджету для розбудови мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі осіб.