портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Департамент економіки облдержадміністрації провів семінар для представників територіальних громад

Опубліковано 12 жовтня 2021 року, 09:05 , Департамент економіки облдержадміністрації

Семінар для представників територіальних громад Донецької області провів департамент економіки облдержадміністрації в онлайновому  режимі  11 жовтня.  

Участь у заході взяли представники майже сорока громад.

Під час зустрічі присутні обговорювали стан впровадження норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», зокрема формування старостинських округів та призначення старост.

Під час свого виступу начальниця управління впровадження реформ місцевого самоврядування департаменту економіки облдержадміністрації зауважила, що сільські, селищні, міські ради, на території яких не були утворені старостинські округи, мають забезпечити їх утворення з урахуванням вимог статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у термін до 01 листопада 2021 року. При цьому місцеві ради, на території яких були утворені старостинські округи, що не відповідають визначеним законом критеріям, також повинні привести їх у відповідність протягом встановленого строку. 

Наприкінці зустрічі учасники заходу отримали відповіді на поставлені запитання.  Їм будуть направлені презентаційні матеріали для подальшого використання в роботі.