портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації здійснено публічне представлення звіту про виконання програм обласного бюджету

Опубліковано 19 березня 2019 року, 15:54 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Починаючи з 1 січня 2017 року на рівні місцевих бюджетів в бюджетному процесі застосовується програмно-цільовий метод планування, який включає в себе складання паспортів бюджетних програм, звітування про виконання паспортів бюджетних програм за звітний бюджетний період, а також оцінювання ефективності бюджетних програм.

Одним із важливих принципів функціонування бюджетної системи України є принцип публічності та прозорості – інформування громадськості з питань бюджетної політики. Так, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України головні розпорядники бюджетних коштів здійснюють публічне представлення інформації про виконання бюджетних програм, у тому числі щодо досягнення цілей державної політики у відповідній сфері діяльності, формування та/або реалізацію якої забезпечує головний розпорядник бюджетних коштів, у межах бюджетних програм за звітний бюджетний період до 15 березня року, що настає за звітним.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації (далі – Департамент) 14 березня 2019 року за адресою м. Краматорськ, вул. Рум'янцева, 16, здійснено публічне представлення звіту про виконання 10 програм обласного бюджету за 2018 рік, головним розпорядником коштів яких визначений Департамент, та які спрямовані на соціальний захист та соціальне забезпечення окремих категорій громадян (громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, ветеранів війни, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо).

Департаментом забезпечено виконання завдань програм при використанні бюджетних коштів та дотримано їх ефективне та цільове використання.