портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Державна підтримка бізнесу за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

Опубліковано 03 травня 2024 року, 13:18 , Донецький обласний центр зайнятості

Служба зайнятості Донеччини докладає максимум зусиль для  забезпечення доступності та безбар’єрності своїх послуг для всіх, хто їх нагально потребує, у тому числі і людям з інвалідністю. 

Клієнтам з інвалідністю надається допомога у підборі вакансій, пошуку нових можливостей професійної самореалізації, поради та підтримка під час підготовки до співбесіди, допомога з адаптацією на новому робочому місці тощо. Соціально відповідальному бізнесу, який приймає на роботу людей з інвалідністю, надається державна фінансова підтримка. 

Саме питання реалізації програми виплати компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю розглядалися сьогодні під час засідання  координаційного комітету сприяння зайнятості населення. Захід відбувся під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Олександра Шевченко.

Участь у засіданні взяла в.о. директора Донецького обласного центру зайнятості Наталя Адамова, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, профспілок, роботодавців та інших.

«Головна мета програми - посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю і, в свою чергу, надати можливість зробити для них максимально комфортне та безпечне робоче середовище», - акцентувала увагу присутніх Наталя Адамова.

За результатами засідання членами комітету були ухвалені відповідні рішення.