портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діалог з громадськими організаціями: на Донеччині обговорили майбутні заходи в сфері правосуддя та безпеки

Опубліковано 27 липня 2021 року, 17:33

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін провів зустріч з керівниками громадської організації «Донбаські ворота» у Краматорську сьогодні, 27 липня.

Метою зустрічі стало обговорення нагальних питань щодо досвіду співробітництва облдержадміністрації з військовими при вирішенні актуальних проблем в регіоні та ведення діалогу з громадськістю.

Голова ГО «Донбаські ворота» Вікторія Ворона розповіла про діяльність організації у Донецькій області та про проєкти, які наразі тут реалізуються силами організації. Вона підкреслила, що одним з напрямків роботи є співпраця з благодійним фондом «Карітас». Надалі організація зацікавлена у розширенні діяльності у населених пунктах поблизу лінії розмежування, для цього планують співпрацювати з підрозділами цивільно-військового співробітництва Збройних сил України.

«Обласна влада проводить багато заходів, спрямованих на покращення життя людей у прифронтових населених пунктах. Зокрема, за час конфлікту відновлено понад три тисячі житлових будинків за рахунок обласного матеріального резерву. Ми співпрацюємо з міжнародними та благодійними організаціями у напрямку відновлення сталого водопостачання. Для цього допомагаємо у проведенні геодезичних досліджень. Що ж стосується підрозділів цивільно-військового співробітництва, то вони надзвичайно важливі для області. Бувають випадки, коли доступ до деяких населених пунктів закритий навіть для працівників місцевих органів влади, і тоді на допомогу приходять СІМІС. З їх допомогою проводиться обстеження зруйнованих житлових будинків для призначення компенсацій, вони доставляють товари першої необхідності у прифронтові населені пункти та допомагають у комунікації з військовими тощо», - зазначив Вадим Філашкін.

Під час спілкування з представниками ГО «Донбаські ворота» заступник очільника області наголосив, що керівництво Донецької ОДА завжди відкрите для діалогу з громадськими організаціями та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.