портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Директор служби зайнятості Донеччини поінформувала про реалізовані проєкти

Опубліковано 06 липня 2021 року, 14:48 , Донецький обласний центр зайнятості

Директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко провела пресконференцію на тему «Служба зайнятості на ринку праці: від посередництва до партнерства та соціальної підтримки» 6 сьогодні, 6 липня. 

Під час заходу керівниця підбила підсумки роботи служби зайнятості Донеччини за перше півріччя поточного року і поінформувала про реалізовані проєкти.

«Завдяки підтримці партнерів служба зайнятості значно розширила свої можливості та підвищила рівень надання послуг. Це надало змогу оперативніше та більш якісно надавати консультації клієнтам у сприянні працевлаштуванню, а роботодавцям – знаходити кваліфікованих кадрів», – зазначила Валентина Рибалко.

За перше півріччя у співпраці з міжнародними організаціями було реалізовано низку різноманітних проєктів. Завдяки взаємодії та фінансової підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру розпочав свою роботу Call-центр Донецької обласної служби зайнятості. Новим сервісом вже скористалися 1027 осіб.

«Call-центр став додатковим дієвим інструментом у роботі служби зайнятості Донеччини. Окрім консультування наших клієнтів, він надає змогу оперативно реагувати на запити населення та роботодавців регіону», – зазначила керівниця обласної служби зайнятості.

Минулого року в кожному міському та районному центрах зайнятості були створені Ради роботодавців. 300 представників бізнесу та підприємств Донецького регіону увійшли до їх складу. Це надало можливість конструктивно розглядати та вирішувати  проблематику підбору кадрів, збереження (створення) робочих місць безпосередньо у містах та районах. 

«Завдяки активізації соціального діалогу з роботодавцями, як головним партнером на ринку праці, нам вдалося наповнити базу вакансій якісними пропозиціями роботи як за умовами праці, так і за розмірами заробітної плати. Наразі кожна 6-та вакансія – це вакансія із заробітною платою вище 15 тис. грн.», – говорить Валентина Рибалко.

У квітні було проведено загальнообласний ярмарок вакансій «Відкриваємо нові горизонти разом!», в якому взяли участь понад 300 роботодавців та майже 2 000  безробітних. Окрім цього, завдяки онлайн трансляції заходу на офіційній сторінці ДОСЗ  у Facebook було залучено понад  25 000  учасників. За результатами ярмарку майже 500 громадян були працевлаштовані протягом двох тижнів після заходу.  

Для випускників професійно-технічних навчальних закладів та безробітної молоді у червні пройшла загальнообласна декада «Знайдемо роботу разом!». Всього у серії заходів взяли участь 2 200 молодих людей та 220 роботодавців. За результатами 346 хлопців та дівчат працевлаштовані на підприємства регіону.

Також у червні відбувся інформаційний онлайн тур центрами професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості «Професійна мобільність – ключ до успіху», який був присвячений 25-й річниці Дня Конституції України. Представники Харківського, Рівненського, Одеського та Донецького ЦПТО поінформували про можливості отримання професій, матеріально-технічну базу кожного центру, умови проживання під час навчання тощо. У заході взяли участь понад 1 000 клієнтів Донецької обласної служби зайнятості. До онлайнової трансляції, яка проводилась на офіційній сторінці ДОСЗ у Facebook, долучилося ще майже 5 000 глядачів. 

Успішно працюють та постійно оновлюються електронні сервіси та додатки Донецької обласної служби зайнятості. Чат-бот, який був розроблений минулого року, вже має понад 6 500 завантажень. Інтерактивна карта вакансій Донеччини на сьогодні вже набрала 327 тис. переглядів.  На інтерактивній мапі відеорезюме шукачів роботи розташовано 200 актуальних резюме, а мапа паспортів підприємств, установ та організацій налічує майже 2000 підприємств.

Валентина Рибалко зазначила, що пошук роботи та працевлаштування безробітних залишаються безумовним пріоритетом в роботі служби зайнятості. З початку року до центрів зайнятості звернулось 38,1 тис. осіб, з яких 34,1 тис. отримали статус безробітного. Наразі працевлаштовано 11,2 тис. осіб. Для усіх охочих отримати роботу обласна служба зайнятості щодня пропонує 2 тис. вакансій, середня заробітна плата в яких складає 9,1 тис. грн. Найбільша кількість пропозицій серед робітничих професій, таких як слюсарі-ремонтники, електромонтери, електрогазозварники, продавці, касири, трактористи тощо.