портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти Донеччини направились на ІІІ тематичну зміну до ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек»

Опубліковано 07 червня 2024 року, 16:43 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У державному підприємстві «Міжнародний дитячий центр «Артек» розпочато ІІІ тематичну зміну «Форум лідерства та громадських ініціатив «Артек єднає Україну!». 

31 дитина Донеччини, яка потребує особливої соціальної уваги та підтримки, з Добропільської, Краматорської, Костянтинівської, Миколаївської, Новодонецької, Селилівської, Слов’янської, Торецької та Черкаської громад направилась на ІІІ оздоровчу зміну до Міжнародного дитячого центру «Артек», розташованому в м. Київ, Пуща-Водиця та с. Березники Закарпатської області.

«Міжнародний дитячий центр «Артек» – це яскраві хвилини щастя, грандіозні свята, бурхливий каскад конкурсів, змагань, концертів, видовищні пізнавальні програми, туристичні походи та квести, школа інструкторів, різноманіття творчого, спортивного та інтелектуального дозвілля.

Для повноцінного оздоровлення дітей в закладі розроблені нові соціально-психологічні, освітні, безпекові, туристично-природознавчі, мистецькі програми та проєкти. Заплановано проведення різноманітних майстер-класів та воркшопів, а також конкурсів, квестів, студій та екскурсій. Саме так діти набуватимуть досвіду громадської діяльності та спілкування з однолітками з різних куточків України.

Бажаємо дітям веселого відпочинку, яскравих емоцій, нових друзів і гарного настрою! Все буде Україна!

Цьогоріч оздоровлюватися в міжнародному дитячому центрі «Артек», що одночасно функціонуватиме на Закарпатті та в Пущі-Водиці (м. Київ), зможуть діти вразливих верств населення, зокрема:

•  діти-сироти;

•  діти, позбавлені батьківського піклування; 

•  рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків;

•  діти з малозабезпечених сімей;

•  діти учасників бойових дій; 

• один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції;

•  діти загиблих (померлих)  Захисників та Захисниць України;

•  діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, які отримують допомогу на проживання.

Для отримання путівок батькам (особам, які їх замінюють) необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, військових адміністрацій, райдержадміністрацій за місцем проживання, батьки (особи, які їх замінюють), зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, можуть звернутись до відповідних органів за зареєстрованим місцем проживання особисто або засобами поштового зв’язку.

Наступна зміна в ДПУ «МДЦ «Артек» планується з 28 червня 2024 року.