портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти Донеччини направились на оздоровлення та відпочинок до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» на VІІІ тематичні зміни

Опубліковано 14 серпня 2019 року, 14:05 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

79 дітей Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, направились на VІІІ тематичні зміни до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек», в тому числі 40 дітей з 07 серпня - до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» м. Одеса на VІІІ тематичну зміну «Незламні. Вільні. Незалежні», та 39 дітей з 08 серпня - до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» на VІІІ тематичну зміну «Наша земля - Україна».

Головним завданням програми тематичної зміни «Незламні. Вільні. Незалежні» ДП «УДЦ «Молода гвардія є створення умов для соціального становлення вихованців та підготовка їх до активної громадської діяльності.

В основі зміни:

- Фестиваль «Україна від А до Я!»;

- Фуд-квест «Скарби української нації»;

- Патріотичний марафон «З Україною в сердці»;

- Інтерактивний музей «Незламні. Вільні. Незалежні».

Участь у фестивалі «Україна від А до Я!» стане для дітей та підлітків кроком до самопізнання та саморозвитку.

В рамках зміни «Наша земля - Україна» ДПУ «МДЦ «Артек» відбудеться фестиваль областей і міст України, презентація культурно-мистецьких і соціально-освітніх регіональних проектів щодо національно-патріотичного виховання нової генерації українців. Традиційна зміна, що підкреслює самобутність і різнобарвність культури і традицій України, надає кожній дитині можливість представити свою малу Батьківщину та приєднатися до великого кола артеківської дружби дітей з усіх областей нашої країни.

Головними подіями зміни стануть – презентації областей України, тематичні вікторини та конкурси знавців рідного краю, проект «Дива України», проект «Національна ідея, яка єднає українців» щодо аналізу спільних цінностей та визначенню спільної мети українців, старт акції «П’ять добрих справ для України, які можемо зробити ми з тобою», мистецький проект «Мальовнича Україна», святкові заходи до Дня Прапора України та Дня Незалежності України, які стануть кульмінацією зміни.

Зміна триватиме 21 день.

Бажаємо дітям гарних канікул, яскравих емоцій, веселого відпочинку, нових друзів!

Наступна зміна в ДП «УДЦ «Молода гвардія» планується з 04 вересня 2019 року, в ДПУ «МДЦ «Артек» - з 31 серпня 2019 року.

Для отриманням путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських рад, райдержадміністрацій за місцем проживання.