портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти з Донеччини приєднались до фінального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано 26 серпня 2024 року, 20:10 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Протягом серпня у Закарпатській області відбувся заключний ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для усіх вікових категорій учасників. Донеччину представляли переможці обласних етапів – рої Великоновосілківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2.

Програма ІІІ етапу гри включала різнопланові заходи виховного, вишкільного та змагального характеру: перевірка знань з історії України, стройова підготовка, надання першої домедичної допомоги, відпрацювання тактичних дій, метання гранати, стрільба з пневматичної гвинтівки, подолання смуги перешкод тощо.

У вільний від змагань та конкурсів час організовувались ватри (тематичні диспути, розважальні вечори-дискотеки, ройові вогники, демонстрація відеофільмів), гутірки (тематичні виховні та пізнавальні бесіди, семінари, зустрічі з видатними людьми, військовослужбовцями та ветеранами російсько-української війни) та спортивні ігри.

За підсумками змагань найменші джури з Донеччини нагороджені грамотою за відмінне виконання обов’язків під час несення осавульської служби, середні – за високий результат у вишколі «Спортивне орієнтування» в обмеженому просторі, а найстарші – за підготовку та злагодженість команди під час виконання тактичних дій на полі бою. Керівники роїв відзначені подяками за підготовку роїв до Всеукраїнського етапу гри.

Дякуємо керівництву Великоновосілківської громади за військово-патріотичне виховання учнівської молоді та за те, що попри складну ситуацію знайшли можливість спорядити та відправити команди на змагання.