портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дізналися про історію свята

Опубліковано 02 жовтня 2023 року, 11:33 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Державним архівом Донецької області було проведено інформаційних захід до Дня захисників і захисниць України. 

Головний спеціаліст Державного архіву Яна Власова розказала учасникам про історію свята, яке прив’язане до Покрови Пресвятої Богородиці, бо саме Пресвята Богородиця вважається захисницею і покровителькою козаків, нащадками яких ми є. Воїни УПА також вважали Божу Матір своєю небесною покровителькою, саме тому Українська повстанська армія сформована на свято Покрови - 14 жовтня 1942 року. І зараз наші мужні захисники і захисниці, Сили оборони України, нащадки славних козаків, хоробро стоять проти російської навали. 

Були різні періоди, різні загрози. Але Україна вистояла. Причина одна – це наші захисники й захисниці. Це наш народ, який б’ється за своє право на життя. На Русі. На Січі. У часи національно-визвольних змагань. Проти нацистської окупації. І проти рашистів.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання  облдержадміністрації