портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для дітей Донеччини тривають заходи до різдвяних та новорічних свят

Опубліковано 19 грудня 2023 року, 13:45 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Новорічні свята з нетерпінням чекають усі - і діти і дорослі. Дітвора знаходиться в радісному очікуванні через зустрічі з сяючими вогнями і ялинковими гірляндами, новорічними виставами і подарунками.

Занурення у святкування – це чудовий спосіб формування традицій у сім'ї. 

Тому в гуманітарних штабах (хабах, центрах) для переселенців з Донецької області продовжують створювати святковий настрій.

Так, у соціальному хабі м. Умань "Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде" відбулась передсвяткова зустріч. Спочатку діти долучилися до головної традиції зимових свят – створення імбирного пряника у формі Дракона - символу 2024 року. Потім співали колядки, танцювали, грали у рухливі ігри, читали чарівні казки, сповнені чудес і веселих пригод, про Новий рік та Різдво. А щоб святкові добрі дива не зникали, малеча наприкінці зустрічі власноруч виготовляла маленьких чарівних гномів-оберегів своєї оселі.

У культурному хабі «Донеччина» відбулося свято з нагоди Дня Святого Миколая для діток Бахмутського району. Діти опинились у дивовижній казці поруч зі Святим Миколаєм та його помічниками. Веселого настрою їм додали музика, різнокольорові вогники, новорічна ялинка, святкові фотозони і смачні подарунки.

На базі освітньої локації Центр підтримки бахмутян «#Я ПОВЕРНУСЬ_БАХМУТ» у м. Київ організували для хлопчиків та дівчаток розважально-ігрову програму «Зимові забави». За допомогою кульок-емоцій позитивно налаштували учасників на різноманітні веселі ігри і конкурси, відгадували загадки, шукали приховані літери. У кінці розваги відбувся майстер-клас з виготовлення символу року — Дракона. 

У хабі «ЯМаріуполь» у м. Київ для маленьких маріупольців провели творчий майстер-клас «Різдвяна іграшка». На заході діти з цікавістю розфарбовували дерев'яні дощечки, створюючи неповторні святкові вироби. За допомогою різноманітних фарб та пензликів, діти намагалися передати свої ідеї та почуття. Кожен підходив до завдання з креативністю та власним стилем. Малеча була щаслива проявляти свою творчість та отримати солодкі подарунки.