портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для дітей внутрішньо переміщених осіб з Донеччини музейники провели мистецьку акцію з нагоди Дня захисників та захисниць України

Опубліковано 29 вересня 2024 року, 16:27 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

До Дня захисників та захисниць України та Дня Українського козацтва співробітниками Донецького обласного художнього музею в ХАБі “Наш Краматорськ” м. Дніпро, для дітей-переселенців з Донецької області було проведено мистецьку акцію “Воїн -захисник — Янгол-охоронець України”.

В творчій майстерні на відпрацьованих атрибутах війни — ящиках, акриловими фарбами створили картину “Янгол-охоронець” в образі українського військового, що стоїть на сторожі української державності. Образ воїна-захисника став духовним символом уособлення звитяжницьких ідеалів, світогляду та знаком формування української нації. 

Також діти створили невеличкі подарунки для наших захисників: сплели браслети та зробили вітальні листівки, в основі яких зображено голуба, як символу миру.

Художня творчість допомагає зрозуміти й оцінити свої почуття, спогади, образи майбутнього, знайти час для відновлення життєвих сил і спосіб спілкування із собою. Особливо важливим є привернення уваги підростаючого покоління до сторінок історії та боротьби за незалежність України та формування української ідентичності. Тому, разом з дітьми занурилися в історію Українського Козацтва, історію нашої Держави; дізналися про військові традиції та звитяги Українського Народу, про наших мужніх, незламних Воїнів від часів козацтва до сьогодення, ціною власного життя, виборюють майбутнє України. 

Ми маємо глибоке коріння. Ми нащадки козацького роду — захисників рідної землі. Ми по-особливому відчуваємо саме нині нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України, і вшановуємо пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога та дякуємо усім, хто охороняє її зараз, коли в Україні йде боротьба за нашу незалежність і суверенітет.