портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для дітей з Донеччини провели спортивну естафету в СОЦСР "Смарагдове місто"

Опубліковано 11 грудня 2023 року, 15:59 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Продовжується передноворічна зміна навчання та відпочинку дітей Донеччини в релокованому до с. Оринин Хмельницької області санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто». 

Естафету організаційно-масової роботи з дітьми підхопив Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді. Педагогами центру організовано різноманітні активності, під час яких учасники мають можливість випробувати свої фізичні можливості та набути нових знань і умінь.

На початку змагань діти поділилися на команди, придумали назву та гасло. Дитяча фантазія обрала найрізноманітніші варіанти: «Слава Україні», «Сніжинки», «Скеля», «Символи», «Гноми», «Українці», «Імпульс», «Фіксики», «Бобри», «Чарівні Донбасята» та дві команди «Чіназис».

Під час фізичних активностей учасники команд навчилися зав’язувати туристські вузли, визначати за допомогою компаса азимут, а ще випробували свої сили в мікроорієнтуванні, змагалися у спортивному орієнтуванні. Найбільше задоволення діти отримали від флорболу –  командного виду спорту, що є одним із різновидів хокею та грається пластиковим м’ячем, а удари по якому завдають ключкою. Елементи спортивної гри у флорбол дають можливість дитині оволодіти різноманітними, доволі складними видами дій, виявляти самостійність, активність та творчість. Рухові дії з м’ячами, ключками сприяють розвитку в дітей окоміру, координації, ритмічності, узгодженості рухів. 

Також серед команд-учасників проведено конкурс плакатів до Дня Збройних сил України. У своїх роботах діти подякували воїнам за те, що вони боронять рідну землю від ворогів, та побажали сили й перемоги. 

Як і на справжніх змаганнях, підведено результати конкурсів, а найспритніші та найуважніші учасники отримали грамоти, солодкі подарунки та патріотичні браслети.

Активний та змістовний відпочинок залишив у кожної дитини море позитивних емоцій та приємних спогадів.