портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для мешканців Ірпеня збудують новий ЖК на 1000 квартир – Кирило Тимошенко

Опубліковано 13 травня 2022 року, 08:59

У процесі відбудови постраждалого від російських обстрілів Ірпеня заплановане зведення житла для містян, котрі залишились без даху над головою. Уже розроблений проєкт нового житлового комплексу – орієнтовно на 900-1000 квартир.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

«Київська обласна військова адміністрація вже розробила проєкт будівництва житлового комплексу із соціальною інфраструктурою орієнтовною житловою площею 50 тис. м² для людей, які втратили своє житло», – зазначив він.

Під час зустрічі заступника керівника ОП з мером Ірпеня Олександром Маркушиним мова йшла і про те, якими мають бути нові помешкання для постраждалих містян.

«Обов’язковою вимогою при реалізації даного проєкту мають бути рішення щодо безбар’єрності, енергозбереження та вимоги щодо розміщення укриття. Виконати всі роботи плануємо за 5 місяців», – підкреслив Тимошенко.

За його словами, будівництво ще одного такого житлового комплексу планується у Бородянці.

Нагадаємо, що раніше міністр інфраструктури України Олександр Кубраков проінформував, що в Ірпені відбудовано залізничний міст, причому на його відновлення знадобилося менше місяця. Він також додав, що після деокупації на Київщині вдалося відновити рух на 30 переправах.