портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для молоді Донеччини презентували нові можливості від ЮНІСЕФ

Опубліковано 15 жовтня 2024 року, 13:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

14 жовтня відбувся інформаційний брифінг молодіжної програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) щодо посилення впровадження молодіжної політики Донецької області. Громадська організація «Заходи», що займається реалізацією програми детально ознайомила присутніх представників територіальних громад області з напрямками реалізації програми.

Пабло Де Паскаль, керівник офісу ЮНІСЕФ у м. Дніпро, зазначив: «Молодь є майбутнім України, і саме тому програми, спрямовані на підтримку молодих людей, особливо у тих регіонах, які зазнали руйнівного впливу війни, є пріоритетними. Мене надихає завзяття та енергія, з якою місцева влада та громади невпинно працюють над підтримкою молоді Донецької області. Для нас є вкрай важливою можливість спільної роботи з такою командою».

Програма охоплює три напрями молодіжної роботи – підтримку молодіжних рад, ініціатив та психоемоційного стану молоді Донецької області.

Компонент підтримки молодіжних рад передбачає навчання для представників обласної та місцевих молодіжних рад, що дозволить молодіжним консультативно-дорадчим органам стало розвиватися та посилить ту роботу, яку вони виконують для розвитку молоді у своїх громадах.

Компонент «Diy Community» - це конкурс мінігрантів на реалізацію молодіжних ініціатив, які розроблені ініціативною молоддю у співпраці з молодіжними громадськими організаціями. Конкурс передбачає п'ять хвиль подачі грантових заявок, за результатами яких 50 молодіжних ініціатив отримають фінансову підтримку до 40 тисяч гривень.

Компонент «Підтримка психічного здоров’я молоді» передбачає навчання тренерів із числа психологів, соціальних педагогів, працівників молодіжних просторів та центрів, для того щоб вони змогли проводити тренінги та надавати якісну психоемоційну підтримку молоді у своїх громадах.

Усі присутні відзначили важливу роль молоді у розбудові Донецької області після Перемоги, і саме реалізація таких програм вже зараз дозволить молодим донеччанам будувати громадянське суспільство на засадах європейських цінностей.

Слідкувати за подіями проєкту можна на офіційних сторінках Донецької облдержадміністрації, управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, у соціальних мережах ЮНІСЕФ в Україні та на ресурсах громадської організації «Заходи». 

Програма є частиною системної підтримки молодіжної політики Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у регіонах України, зо реалізується у співпраці з місцевими органами влади.