портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для молодіжних працівників і працівниць Донеччини проведено онлайн-тренінг з дебатної майстерності

Опубліковано 23 листопада 2022 року, 11:33 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром було  проведено дводенний онлайн-тренінг для молодіжних працівників і працівниць Донецької області з дебатної майстерності.

Під час тренінгу учасники і учасниці дізнались в чому полягає суть рольової інтелектуальної гри "Дебати" та спробували зіграти в неї, поділившись на команди Уряду і Опозиції. Тему обговорення обрали наболілу для молодіжних працівників - План дій щодо посилення участі молоді України. Одна команда аргументовано доводила свої тези, а інша – опонувала їй. 

Таким чином представники молодіжних центрів познайомились з принципами парламентських дебатів британського формату. Цей формат було обрано тому, що він дозволяє вислухати думку кожного гравця, та доводить, що кожна думка та ідея мають право на існування, а також передбачає розроблення плану дій по вирішенню конкретної проблеми.

Мету тренінгу було досягнуто: молодіжні працівники та працівниці Донеччини опанували ще один інструмент для посилення участі молодих людей. Завдяки набутим знанням наші колеги і колежанки з освітнього сектору зможуть запустити роботу дебатного клубу в своїх організаціях та розвивати навички критичного мислення та аргументації у молодих людей Донецької області і всієї України завдяки онлайн-формату. 

Тренінг було проведено Донецьким обласним дитячо-молодіжний центром в межах індивідуальної менторської підтримки проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: II Фаза», що реалізується у співпраці з Міністерством молоді та спорту України.

#ДОДМЦ #РадаЄвропи #дебати #градебати

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації