портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для освітян області відбувся круглий стіл «Сучасні підходи до здоров’я»

Опубліковано 13 червня 2020 року, 12:55 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Для вчителів основ здоров’я, керівників методичних об’єднань та методистів методичних кабінетів міста Маріуполя, Нікольського, Мангушського і Волноваського районів 11 червня відбувся круглий стіл «Сучасні підходи до здоров'я». У заході взяли участь 37 освітян. Актуальність теми засідання обумовлена сьогоденням, адже пандемія змінює нашу реальність і має вплив на освіту та здоров’я.

У ході роботи представлено дистанційний курс «Інформування про мінну небезпеку», а також наголошено на психологічній складовій здоров’язбереження як основі гармонійного розвитку сучасної людини.

Педагоги м. Маріуполя Нікольського та Мангушського районів представили досвід роботи щодо питань здорового та безпечного способу життя в освітніх закладах. Розглянуто навчальні технології щодо створення інтерактивних плакатів, продемонстровано окремі інтерактивні вправи, які використовують учителі на уроках «Основи здоров’я».

Обговорюючи актуальні питання з безпеки життєдіяльності, учасники дійшли думки, що діяльність освітніх закладів має бути націлена на розвиток соціально-психологічних компетентностей учнів та педагогів. Тож подальшу роботу вирішено спрямувати на впровадження в освітній процес дистанційного курсу «Інформування про мінну небезпеку», активізацію співпраці педагогічних колективів з органами учнівського та батьківського самоврядування, проведення інформаційно-просвітницької роботи для дітей, освітян області та громадськості щодо створення в освітніх закладах безпечного та комфортного середовища.