портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для переселнців з Донеччини планують створити 6 місць тимчасового проживання

Опубліковано 13 лютого 2024 року, 13:00

Обласна влада планує протягом року створити шість місць компактного проживання для внутнішньо переміщених осіб за межами Донеччини у більш безпечних регіонах України. Про це говорили під час щотижневої робочої наради в Мінреінтеграції України щодо  сформованих житлових фондів соціального призначення та фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, та переліку  об’єктів нерухомості, що після проведення капітального ремонту або реконструкції буде можливо використовувати для проживання ВПО. Участь у заході взяв перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Юрій Винокуров та представники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації. 

“Донецька область знаходиться в зоні проведення активних бойових дій, через що житловий фонд зазнає постійних руйнувань внаслідок обстрілів. В області триває обов'язкова евакуація населення та евакуація у примусовий спосіб родин з дітьми з прифронтових громад. Тому ми маємо створити належні умови проживання для евакуйованих осіб”, - зазначив Юрій Винокуров.

Так, у 2023 році Маріупольською міською радою було взято в оренду та відремонтовано за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) гуртожиток у місті Дніпро, в якому розміщуються переселенці з Маріуполя. 

"У поточному році  планується продовжувати реалізацію цього проєкту. Плануємо взяти в оренду та провести ремонт 6 гуртожитків державної форми власності у містах Дніпро, Кропивницький, Чернівці, Сторожинець Чернівецької області та селі Угрів на Івано-Франківщині", - повідомив перший заступник очільника області.

Також Юрій Винокуров підкреслив, що ведеться робота з міжнародними партнерами для забезпечення переміщених осіб комфортними умовами проживання. Донори надають допомогу у вигляді побутової техніки, постільної білизни, посуду, продуктових наборів тощо.