портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для талановитих дітей Донеччини запрацював «Табір можливостей»

Опубліковано 09 липня 2021 року, 11:49 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Вихованці обласних закладів позашкільної освіти, учасники творчих колективів під час літніх канікул мають можливість відпочити у «Таборі можливостей» на туристській базі «Лісова» у с. Торське Лиманської територіальної громади. 

Організатором табору виступив Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Учасниками двох змін у таборі стали вихованці «Зразкового художнього колективу» ансамблю танцю «Усмішка» Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості, «Вокально-інструментального ансамблю» (м. Костянтинівка), вокального ансамблю «Надія» (м. Бахмут) Донецького палац молоді «Юність», «Фотонатуралісти» Донецького обласного еколого-натуралістичного центру. 

Програма табору складається з туристично-розважальних та національно-патріотичних заходів. Для молоді проводяться ігри на знайомство, заняття з надання домедичної допомоги, в’язання вузлів, пішохідного туризму, спортивні естафети і квести, проходження лабіринту (мікроорієнтування). Також діти займаються рукоділлям, виготовляють поробки у різних техніках, використовуючи природний матеріал, здійснюють екологічні дослідження, відвідують місцеве джерело за селом та еколого-пізнавальну стежку «Лісове намисто».

Увечері юнаки та дівчата переглядають патріотичні фільми, співають українських пісень, виготовляють тематичні плакати, беруть участь у конкурсі «Я маю талант!».

Також у межах табору організовано розважально-пізнавальні заходи для дітей, які знаходяться під опікою держави, вихованців санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місто».