портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дмитро Живицький: «Жодних планів без грошей, жодних грошей – без планів».

Опубліковано 07 листопада 2019 року, 17:57 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні під головуванням першого заступника Міністра розвитку громад та територій України Дмитра Живицького проведено міжрегіональну онлайн-нараду щодо стану підготовки регіональних стратегій розвитку до 2027 року.

Донеччину представили учасники робочих груп з розробки Стратегії розвитку Донецької області на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Ігорем Морозом.

Представники різних регіонів обмінялись досвідом щодо розробки власних документів, а також станом впровадження в систему стратегічного планування європейського підходу визначення галузей розумної спеціалізації регіональної економіки.

Як зазначив Дмитро Живицький, регіональні стратегії та плани заходів з їх реалізації – це не просто формальні документи, це основа для послідовної та системної діяльності регіональної влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу та інших суб’єктів регіональної політики, а головне – безумовна передумова для залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку та інших коштів державного бюджету. Адже ключова ідея регіональної політики на найближчі сім років – «жодних планів без грошей, жодних грошей – без планів».

Ігор Мороз зазначив, що Донецька область знаходиться на фінальній стадії розробки власної стратегії. На сьогодні вже завершено аналітичну частину роботи, сформовано дерево стратегічних, оперативних цілей та завдань, проведено збір ідей проектів, які можуть реалізовуватися у 2021-2023 роках.

Попереду – доопрацювання текстової частини Стратегії та плану заходів з її реалізації, проведення громадських обговорень документів у різних куточках регіону, а також їх затвердження. Цю роботу планується завершити до кінця поточного року.

Нагадаємо, що розробка Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації у 2021-2023 роках здійснюється відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 24 січня 2019 року № 65/5-19 «Про розробку Стратегії розвитку Донецької області та плану заходів з її реалізації». Уся інформація про цей процес доступна на нашому сайті (https://dn.gov.ua/ua/projects/strategiya-rozvitku-doneckoyi-oblasti-na-period-do-2027-roku) та на сторінці «Стратегія Донеччини 2027» у Facebook.