портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До центрів підтримки переселенців «Я Маріуполь» прямують україномовні книжки

Опубліковано 16 червня 2023 року, 13:53 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

#читацькаграмотність

За ініціативи облдержадміністрації в межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу», яка започаткована першою леді Оленою Зеленською, від Державного комітету телебачення та радіомовлення України отримано чергові 1300 примірників сучасної україномовної літератури. Цього разу маріупольські гуманітарні хаби, які діють на території інших областей, отримують українську книжку.

Один із центрів підтримки переселенців «Я Маріуполь», який знаходиться у місті Києві, за допомогою Департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради перетворився на книжковий хаб, що буде розподіляти літературу по інших центрах.

Незабаром відкриють книжкові полички 16 маріупольських центрів у містах: Дніпро, Запоріжжя, Вінниця, Кропивницький, Хмельницькій, Івано-Франківськ, Калуш, Одеса, Львів, Кривий Ріг, Черкаси, Тернопіль, Чернівці, Ужгород та Рівне.

Отже, діти та дорослі Маріупольської громади на базі центрів підтримки переселенців «Я Маріуполь» зможуть отримати не лише гуманітарну допомогу, а й бібліотечні послуги і зануритися в читання цікавої сучасної української літератури.

Тримаймо культурний фронт! Разом до Перемоги! Далі буде …

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації