портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Дня Незалежності Донецький академічний обласний драматичний театр представив нову виставу

Опубліковано 24 серпня 2024 року, 12:40 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні ми відзначаємо 33-тю річницю нашої незалежності – Незалежності України. Втретє головний день  нашої країни ми зустрічаємо під громом вибухів. Десять років війни на Донбасі, які переросли у повномасштабне вторгнення, не зламали нас. Наші захисники зі зброєю в руках тримають оборону, а тисячі цивільних щодня роблять свій внесок у перемогу. День Незалежності – це не просто свято, а черговий доказ того, що Україна жива і боротиметься за свою свободу до останнього. 

До Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України колектив Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) за підтримки Донецької обласної державної адміністрації, обласної військової адміністрації представив прем’єрний показ вистави «Віднесені вітром» на сцені Дніпровського академічного театру драми і комедії. Авторкою п’єси  є сучасна українська письменниця,  драматургиня Людмила Тимошенко. Режисером вистави став Ігор Матіїв, художник - Олег Татаринов.  Постановка  висвітлює долю української родини на тлі історичних подій війни 2014 року. 

До того ж у співпраці з  громадською організацією «Рух підтримки закарпатських військових» театр започаткував благодійну театральну платформу «Тheatrical Ramstein» задля об’єднання світової театральної спільноти в боротьбі з російським тероризмом та збору коштів на потреби Сил оборони України, підтримки та реабілітації працівників театрів, які вступили до війська на захист держави.

Перший такий збір оголошено на виготовлення 50 одиниць 10-дюймових тепловізійних дронів - бомберів на загальну суму 2 200 000,00 грн. Усі кошти з продажу квитків від прем'єрного показу вистави театру «Віднесені вітром» будуть направлені на збір коштів «Teatrical Ramshtein-1» для військових, які захищають Донецький напрямок. 

Війна перевернула життя кожного українця, змусила переосмислити наші цінності. Але вона ж об’єднала нас як ніколи раніше. 

Пам’ятаймо, що боротьба проходить і в тилу, тож кожен має робити все можливе, щоб наближати нашу Перемогу. 

Низький уклін усім, хто боровся і продовжує боротися за  нашу незалежність. Дякуємо нашим захисникам та захисницям за цей важливий для нас день! 

З Днем Незалежності, Україно!