портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До кінця року дітям-сиротам Донеччини придбають житло

Опубліковано 19 листопада 2019 року, 15:03 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні Міністерством соціальної політики України було проведено селекторну нараду з питань надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського спілкування, осіб з числа їх. У нараді взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та представники профільних департаментів. 

Заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль наголосив, що головне для Міністерства, щоб всі діти мали житло, а виділені кошти були реалізовані у повному обсязі на придбання житла. Всього регіонам в цьому році на зазначені цілі виділено 717 млн. 727 тис. грн.

Сума виділених для Донецької області коштів субвенції становить 77 млн. 716,6 тис. грн.

«Станом на сьогодні бюджетам міст, районів, об’єднаних громад перераховано 72 млн. грн. Особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, написано 184 заяви на виплату грошової компенсації для придбання житла та відкрито 106 спецрахунків для перерахування їм коштів. До кінця бюджетного року всі розподілені кошти будуть перераховані на рахунки дітей для придбання ними житла», - підкреслила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.