портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До прифронтового Опитного повернеться електропостачання

Опубліковано 08 січня 2021 року, 12:00

Прокладання кабельної лінії для відновлення електропостачання селища Опитне Ясинуватського району  має розпочатися найближчим часом. 

Селище Опитне було знеструмлено з січня 2015 року.  Територіально цей населений пункт  розташований близько від  тимчасово окупованого Донецька і Донецького аеропорту, на лінії розмежування в зоні активних бойових дій.  Джерело електропостачання (ліній електропередачі та підстанції) повністю зруйноване. 

АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» спільно з облдержадміністрацією прийнято найбільш технічно можливий варіант відновлення електропостачання с. Опитне -  з будівництвом кабельної лінії КЛ-10кВ від існуючої повітряної лінії ПЛ-10кВ «Тоненьке-3» і монтажем тимчасової мережі 0,4 кВ по с. Опитне.  Довжина кабельної лінії орієнтовно становить 3,6 км.

На сьогодні за благодійною допомогою Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні (закупівля матеріалів) реалізується цей варіант відновлення електропостачання с. Опитне Ясинуватського району. 19 грудня 2020 року було  підписано Меморандум про взаєморозуміння між  Представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні та Донецькою облдержадміністрацією (в особі департаменту розвитку базових галузей промисловості ОДА).

Наразі до Ясинуватського району вже поставлено усі необхідні матеріали.  


Фото: "ДТЕК Донецькі електромережі"