портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До прифронтового Водяного вестиме нова дорога

Опубліковано 19 жовтня 2021 року, 16:55

Нова, якісніша дорога вестиме до населеного пункту Водяне, розташованого поблизу Маріуполя на лінії розмежування.  Хід її будівництва оглянув заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін сьогодні,  19 жовтня.

Раніше Водяне з іншими містами та селами Донеччини було поєднане лише старою ґрунтовою дорогою, на якій з часом утворились колії, через які легкові транспортні засоби не можуть проїхати. Зараз тут активно працює будівельна техніка.

«Головним завданням було отримати режим тиші як для відновлення дороги, так і для ремонту будинків місцевих мешканців. І як тільки ми отримали підтвердження – одразу приступили до роботи. Загальна довжина дороги складатиме майже три кілометри. Наразі триває відсипка основного шару дороги, паралельно йде укладання шару шлаку мілкої фракції. Після того, як дорога буде відсипана та вирівняна, шлак перетвориться на тверду поверхню, і мешканці Водяного матимуть змогу вільно нею пересуватись», - повідомив Вадим Філашкін.

Заступник очільника області наголосив, що одним з головних питань для мешканців Водяного залишається отримання медичної допомоги. Нова дорога дозволить їм самостійно звертатись до лікарів, та й спростить доступ медиків до села.

Сьогодні, зокрема, під час огляду відновленого житла представники медичної служби ДСНС перевірили стан здоров’я мешканців Водяного. Рятувальники регулярно проводять такі перевірки та оперативно надають необхідну допомогу, а також допомагають у проведенні консультацій з профільними медичними спеціалістами.

Вадим Філашкін підкреслив, що головне завдання влади – берегти життя та здоров’я громадян. Створення комфортних умов життя залишається важливим аспектом відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок російської агресії.

Так, продовжується відновлення житла на лінії розмежування за рахунок обласного матеріального резерву. Вадим Філашкін ознайомився з роботою підрозділів ДСНС у Гранітному, Мар’їнці та Красногорівці. Тут рятувальники продовжують відновлювати дахи будинків, пошкоджені уламками від вибухів боєприпасів. Ротація підрозділів ДСНС триватиме до 29 жовтня.