портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До прифронтової Авдіївки завітала урядова делегація канцлерів Естонської Республіки

Опубліковано 04 жовтня 2021 року, 16:25

Урядова делегація канцлерів Естонської Республіки відвідала прифронтову Авдіївку сьогодні, 4 жовтня. 

Поважні гості зустрілися в Авдіївці з першим заступником голови Донецької облдержадміністрації Ігорем Морозом, військовими 25-тої окремої Січеславської повітрянодесантної бригади, представником СЦКК. 

Вони  оглянули інфраструктуру, що була зруйнована у місті через агресію Росії.  Також члени делегації разом з першим заступником очільника області поклали квіти до Меморіалу пам’яті воїнів Операції об’єднаних сил/Антитерористичної операції, які загинули в боях за Авдіївку. 

 «Ми високо цінуємо позицію Естонії, що стосується підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, а також реалізації євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень нашої держави.  Президент Естонії - перша лідерка іноземної держави, яка відвідала Донеччину, а саме зону бойових дій. Це вкрай важливо бачити на власні очі ситуацію в області, соціальний та економічний розвиток життя громадян, які живуть на контрольованій українською владою території», -  зазначив Ігор Мороз.  

Він також нагадав, що Естонія неодноразово надавала допомогу  в медичній реабілітації українських військовослужбовців та гуманітарну допомогу у боротьбі  з COVID-19.