портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До уваги отримувачів житлової субсидії

Опубліковано 01 червня 2022 року, 15:58 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Управління соціального захисту населення області забезпечили призначення житлової субсидії без звернення громадян на наступний період з травня 2022 року тим домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2021 – 2022 років.

У травні поточного року житлову субсидію нараховано 23 тисячам домогосподарств області на суму майже 6 млн грн.

Заявку на фінансування зазначених коштів направлено вчасно до Міністерства соціальної політики України. Найближчим часом очікується відповідне фінансування, яке буде направлено на рахунки структурних підрозділів з питань соціального захисту населення для подальшої виплати одержувачам житлової субсидії.

Одночасно нагадуємо, що по тим адміністративно-територіальним населеним пунктам, де державні органи не мають можливості здійснювати свої функції, нарахування та виплату житлових субсидій за травень 2022 року організовано на центральному рівні, із застосуванням спеціального механізму, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України від 07 березня 2022 р. № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».

Так, нарахування та виплата житлових субсидій за травень 2022 року здійснюється на централізованому рівні по Волноваському, Маріупольському районам, містам Маріуполь, Вугледар, Краматорськ, Слов’янськ, Лиман.