портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина ділиться досвідом щодо впровадження проєкту «Школа подружнього життя»

Опубліковано 08 липня 2020 року, 11:25 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Відбулося обговорення впровадження  в регіонах України проєкту «Школа подружнього життя», який протягом багатьох років реалізується в Донецькій області.

Обговорення відбувалося на платформі Zoom в усіх регіонах України 7 липня. З привітальним словом виступили заступник міністра молоді та спорту України Марина Потапенко, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна, керівник проєкту, голова правління громадської організації «Моє покоління» Олег Олійник. На зустрічі була представлена програма курсу, а також досвід реалізації програми в Донецькій та інших областях України. 

8 липня відзначається Всеукраїнський День родини. Це свято популяризації духовних цінностей, розвитку сімейних традицій та забезпечення виховання дітей у родинному колі.

У Донецькій області зберігаються традиції багатодітності. За даними міст, районів та об’єднаних територіальних громад на єдиному обліку багатодітних сімей знаходяться 12063 сімей, в яких виховуються 41287 дітей, у тому числі троє - 9107, четверо - 1762, п’ятеро - 680, шестеро - 282, семеро - 110, восьмеро - 62, дев’ятеро - 40, десятеро і більше - 20.

З метою підтримки багатодітних сімей прийнято розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 22 червня 2020 року №630/5-29 «Про затвердження Порядку надання та використання у 2020 році субвенції з обласного бюджету бюджетам міст обласного значення, районів, об’єднаних територіальних громад Донецької області на придбання житла та надання матеріальної допомоги на придбання автомобілів для багатодітних сімей». З обласного бюджету було виділено кошти на придбання житла та надання матеріальної допомоги на придбання автомобілів для багатодітних сімей у сумі 2 млн. 350 тис. грн.