портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина долучилася до відкриття щорічної Міжнародної акції «16 днів проти насильства»

Опубліковано 26 листопада 2021 року, 15:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Донецька область долучилася до відкриття щорічної Міжнародної акції «16 днів проти насильства» 25 листопада.

Зокрема, Маріуполь приєднався до Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства». Щоб продемонструвати свою солідарність із жертвами домашньої агресії, студенти та активісти Маріуполя зібралися на площі перед драматичним театром із помаранчевими повітряними кулями та парасольками. Секретар Маріупольської міської ради Ксенія Сухова назвала насильство у сім'ї ганебним. «Шкода, що такі випадки є в нашому місті і що є потреба з цим боротися, але добре, що з'явився захист», - сказала вона і додала, що у Маріуполі функціонує шелтер та мобільні групи поліції. За словами Сухової, важливо виховати у суспільства нульову толерантність до сімейного насильства, і для цього добре підходять інформаційні та просвітницькі дії. На завершення акції всі охочі залишили свої слова підтримки постраждалим від домашньої тиранії, а студенти пройшлися маршем із помаранчевими кулями та парасольками навколо драматичного театру.

У Краматорську пройшла акція зі створення унікального маніфесту проти домашнього насильства. В акції взяли участь управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради, Краматорський фаховий коледж технологій та дизайну, Краматорська українська гімназія, молодіжна ліга майбутніх поліцейських, батальйон патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов'янськ, Краматорський міський центр соціальних служб. Кожен учасник мав можливість залишити своє послання – особистий маніфест проти домашнього насильства або побажання постраждалим. Написавши послання на банері, учасники продемонстрували свою активну позицію проти цього ганебного явища. Послання стануть частиною соціальної реклами проти домашнього насильства.

На знак початку акції біля центральної бібліотеки імені Т.Г. Шевченка у м. Покровськ організатори встановили банер з написом, який закликає людей не мовчати у випадках проявів жорстокості та не соромитися звертатися за фаховою допомогою. Свої побажання постраждалим могли залишити усі охочі. Такі меседжі стануть частиною міжнародної інформаційної кампанії.

Також у Вугледарській міській територіальній громаді проведено міську інформаційну акцію-виставку фотокартин «СТОП, НАСИЛЬСТВО!». Під час акції мешканці Вугледару та гості міста отримали листівки та буклети з корисною інформацією.

Будівля Палацу культури Миколаївської міської ради була підсвічена помаранчевим кольором, який міжнародна спільнота взяла за символ акції протидії насильству. До Палацу культури прийшли Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький, керівний склад Миколаївської міської ради, структурні підрозділи ради, мешканці міста.