портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина доєдналася до Національного тижня читання

Опубліковано 04 грудня 2023 року, 16:36 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Український інститут книги вже традиційно щороку проводить акцію «Національний тиждень читання». Цьогоріч вона відбудеться з 4 по 10 грудня. У фокусі акції — постать Миколи Хвильового, 130 років від дня народження якого українці відзначатимуть 13-го грудня. Гасло акції – «Бути своїми», у яке вкладено безліч сенсів і практичного змісту, адже читання важливих книжок сприяє єднанню українського народу, формуванню нашої ідентичності, збереженню культурно-мовної спадщини держави.

Упродовж тижня в закладах культури області відбудеться низка літературно-мистецьких заходів у різних форматах, зокрема флешмоби у соціальних мережах,  дискусії, читацькі клуби, літературні вікторини, поетичні читання і презентації книг. 

Так,  долучаються до загальнонаціональної акції заклади культури та освіти Донеччини з такими заходами: 

Бібліотека – філія № 16 у м. Покровськ  проводить акцію «Фото з улюбленою книгою: я прочитав і тобі раджу!»; книжковий спойлер «PROчитаю зимову казку» (для онлайн - користувачів);

Бібліотека-філія № 4 у м. Родинське проводить виставку улюблених книжок читачів, а саме: автора Андрія Кокотюхи «Бібліотечні перлини»;

Бібліотека - філія № 2 Торецької міської центральної бібліотеки з бібліотеками-філіями підготувала онлайн-вікторину «Книга - твій найкращий друг», яку можна пройти за посиланням:  http://surl.li/nwurp ;

Для мешканців Торецької громади, які тимчасово проживають у Дніпрі, в гуманітарному хабі відбулася презентація книжкової виставки «Кидай мишку-Бери книжку!».

Звіровська сільська бібліотека-філія № 23 с. Піщане проведе 10 грудня урок-мотивацію «20 причин почати читати».

Центральна публічна бібліотека м. Селидове організовує бібліопростір «Книжковий світ: поринь і залишись».

Бібліотека-філія  м. Українськ проводить  літературну візитівку «Крізь всі часи…» до 80 років з часу публікації (1943) повісті-казки А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц». 

Бібліотека-філія смт Цукурине організовує рекомендаційну стежку «Поза сторінками твого підручника».

Миколаївський ЗЗССО І-ІІІ ступенів № 1 проводить акції «Книга- це світ видимий через людину» та «Селфі з улюбленою книгою».

Вчителі Мар’їнської громади провели урок читання «Книга – твій друг».

Попереду ще багато цікавих заходів. Тож долучаймося до загальнонаціонального флешмобу в соцмережах, ділимося своїм читацьким досвідом з використанням хештегів: #тижденьчитання2023 #бутисвоїми !

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації