портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина: Нескорена. Українська. Артем Падалка

Опубліковано 28 листопада 2022 року, 07:28

Артем Падалка вже двічі був змушений покинути власну домівку – перший раз Горлівку у 2015 році, а другий раз у 2022-му Святогірськ. У курортному містечку на Донеччині з нуля побудував і за рік відкрив свою пекарню. До травня 2022 року вона працювала без перебоїв, поки Святогірськ не окупували. Після деокупації одним із перших повернувся та не впізнав місто: оселя зруйнована, а у пекарні жили орки - спалили мийку, склад з борошном, холодильник з продукцією, розграбували все, що змогли винести, навіть алюмінієві форми для випікання хліба. Лишилися тільки тістоміси та печі. Їх важко вкрасти.

Всюди форма москальська валялася, патрони і всякий мотлох. Територію пекарні розміновували сапери, знайшли багато «пелюстків». 

Перший хліб випікали як могли. Хтось приніс генератор, воду набрали зі свердловини, волонтери привезли борошно та дріжджі. На п’ятий день запустили обладнання. Потрохи повернулася команда. Тепер з Артемом працюють троє пекарів та двоє водіїв.

Окрім комерційної випічки щодня підприємець випікає та роздає 300 буханок безкоштовного хліба малозабезпеченим родинам Святогірської громади.  

Ціну на хліб для людей намагається робити доступною — 17 гривень за буханку, за виручені гроші купує солярку, борошно, олію, маргарин, щоб знов нагодувати людей. Підприємець не має захмарних сподівань - мріє лише про невеличкий млин, власний елеватор та Україну без москалів. 

#Донеччина_Нескорена_Українська