портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина: Нескорена. Українська. Станіслав Артьоменко

Опубліковано 29 листопада 2022 року, 07:29

Станіслав Артьоменко був професійним боксером. На секцію з боксу його привів друг, познайомив з наставником. Стас хотів займатися, але не було грошей. Тренер погодився тренувати безкоштовно, побачивши у хлопця талант. Щоб швидше добитися результатів, Станіслав боксував по два заняття на день, незабаром дебютувавши на професійному рингу.

Під час широкомасштабного вторгнення боронив Донеччину, разом з іншими захисниками «Азовсталі» потрапив до полону. Відомий український тренер з боксу Валентин Головко на своїй сторінці у соцмережі важко переживав смерть свого підопічного: «Він пройшов сім кругів пекла, війну, бої за "Азовсталь", полон та підступне вбивство в Оленівці». 

В ніч на 29 липня Станіслава разом з іншими українськими військовополоненими відвели в окремий барак, де потім пролунав вибух. Окупанти звинувачували Україну в обстрілі «Хаймерсами», але міжнародні експерти визнали, що вибух був зсередини та американська ракетна система наробила би набагато більших руйнувань касетними елементами, чим виявили фахівці на місці. Полонені згоріли живцем у своїх ліжках, то більше нагадувало страту з вогнеметів. Тіло бійця так і не віддали українській стороні.   

У Станіслава лишилися хвора на онкологію мати та старенька бабуся.

#Донеччина_Нескорена_Українська