портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина обрала кращих спортсменів і тренерів у червні 2024 року

Опубліковано 16 липня 2024 року, 14:30 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації продовжує щомісячно підбивати підсумки виступів атлетів регіону на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

По закінченню червня 2024 року визначено кращих спортсменів місяця за трьома категоріями: з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю. Голосування проводилося серед експертної групи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації і вболівальників у соціальній мережі Facebook.

Серед олімпійців атлетом місяця визнаний Станіслав Оліферчик із Маріуполя – майстер спорту України міжнародного класу зі стрибків у воду, вихованець Школи вищої спортивної майстерності Донецької області. На чемпіонаті Європи в Сербії він здобув золоту медаль у командних змаганнях мікст зі стрибків у воду в складі збірної України. Звання кращого тренера Донеччини з олімпійських видів спорту в червні отримав наставник Станіслава – заслужений тренер України Анатолій Головань.

Переможцем номінації «Кращий спортсмен» серед неолімпійців став заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу Костянтин Мусієнко з Дружківки. У США на чемпіонаті світу з екіпірувального жиму лежачи він здобув золоту нагороду у ваговій категорії до 105 кг із новим світовим рекордом – 346,5 кг. Звання «Кращий тренер» серед неолімпійських видів спорту удостоїлися наставники Мусієнка – Дар’я Русаненко та заслужений тренер України Сергій Федоренко.

У категорії «Види спорту серед осіб з інвалідністю» відзначений Антон Крюков із Маріуполя – майстер спорту України міжнародного класу з пара пауерліфтингу, представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт». На Кубку світу в Грузії він у ваговій категорії понад 107 кг здобув 2 срібні медалі: в особистому заліку та за підсумками трьох змагальних підходів.