портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина обрала кращих спортсменів і тренерів у квітні 2024 року

Опубліковано 15 травня 2024 року, 17:17 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації продовжує щомісячно підбивати підсумки виступів атлетів регіону на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

По закінченню квітня 2024 року визначено кращих спортсменів місяця за трьома категоріями: з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю. Голосування проводилося серед експертної групи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації і вболівальників у соціальній мережі Facebook.

Серед олімпійців атлетом місяця визнаний майстер спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту Анатолій Будяк – вихованець Школи вищої спортивної майстерності Донецької області. На міжнародній багатоденній гонці в Таїланді, що включала 6 етапів за участю 90 представників 19 країн, Будяк здобув бронзову нагороду в індивідуальній загальній класифікації серед чоловіків. Відповідно звання кращого тренера з олімпійських видів спорту в квітні удостоївся наставник Анатолія – заслужений тренер України Олексій Солнцев.

Переможцем номінації «Кращий спортсмен» серед неолімпійців став заслужений майстер спорту України з гирьового спорту Леон Білицький із Покровської громади, який на чемпіонаті Європи у Франції здобув три золоті нагороди у вправах поштовх, двоборство, триборство та «срібло» у вправі ривок. Звання «Кращий тренер» серед неолімпійських видів спорту отримав наставник Леона – його батько Валерій Білицький.

У категорії «Види спорту серед осіб з інвалідністю» відзначені представники Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю та міста Слов’янськ: заслужений майстер спорту України з пара плавання Андрій Трусов та заслужений тренер України Андрій Казначеєв. У змаганнях серед плавців з ураженням опорно-рухового апарату на чемпіонаті Європи в Португалії Трусов здобув 5 золотих медалей: на дистанціях 100 м вільним стилем і 100 м на спині (де встановив рекорди світу та Європи), на 200 м комплексним плаванням, 400 м вільним стилем та 50 м вільним стилем, а також «срібло» на 50-метрівці батерфляй і «бронзу» на 100-метрівці брасом.