портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина обрала кращих спортсменів і тренерів у серпні 2024 року

Опубліковано 12 вересня 2024 року, 13:54 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації продовжує щомісячно підбивати підсумки виступів атлетів регіону на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

По закінченню серпня 2024 року визначено кращих спортсменів місяця за трьома категоріями: з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю. Голосування проводилося серед експертної групи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації і вболівальників у соціальній мережі Facebook.

Серед олімпійців атлеткою місяця визнана 18-річна Анастасія Кобець із Краматорська – майстер спорту України зі скелелазіння, вихованка ОДЮСШ для дітей та спортсменка-інструкторка Донецької обласної штатної команди резервного спорту. На молодіжному чемпіонаті світу в Китаї у віковій групі юніорки (U20) вона стала переможницею у двоборстві, здобула срібні медалі в дисциплінах «трудність» і «боулдеринг». Звання кращого тренера Донеччини з олімпійських видів спорту в серпні отримав Сергій Фомін, який є наставником Анастасії з шести років.

Переможцем номінації «Кращий спортсмен» серед неолімпійців став Василь Збандут із Мангушської громади, майстер спорту України з пауерліфтингу. На чемпіонаті світу в екіпірувальному дивізіоні серед юнаків у ваговій категорії до 93 кг він здобув перемогу в сумі триборства та присіданнях (з двома світовими рекордами) і відзначився «золотом» у становій тязі. Звання «Кращий тренер» з неолімпійських видів спорту удостоївся наставник Василя – його батько, заслужений тренер України Іван Збандут.

У категорії «Види спорту серед осіб з інвалідністю» в серпні 2024 року відзначені: заслужений майстер спорту України з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Комаров із Маріуполя та його наставник, заслужений тренер України Василь Лисенко. На XVII літніх Паралімпійських іграх у серпні Олександр переміг на дистанції 100 м вільним стилем і став бронзовим призером на 200-метрівці вільним стилем.