портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина отримала 1000 бланків посвідчень для багатодітних сімей та 1000 бланків посвідчень батьків багатодітної сім’ї

Опубліковано 20 серпня 2020 року, 09:24 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Тисяча бланків посвідчень дитини з багатодітної сім’ї та тисяча бланків посвідчень батьків багатодітної сім’ї отримані Управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації від Міністерства соціальної політики України. 

Відповідно до Єдиного обліку багатодітних сімей у Донецькій області станом на 1 липня  2020 року зареєстровано 12053 багатодітні сім’ї, в яких виховуються 41287 дітей.

Вищезазначені посвідчення будуть передані структурним підрозділам у справах сім’ї та молоді виконкомів міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, рад об’єднаних територіальних громад.

Посвідчення видаються відповідно до Порядку виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї від 02 березня 2010 р. № 209 структурними підрозділами у справах сім’ї та молоді одному з батьків за місцем його реєстрації.

Посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї та їх право на отримання пільг згідно із Законом України “Про охорону дитинства” та іншими актами законодавства. Дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років.

Посвідчення видаються безоплатно.